Costuri și informații utile

Recuperarea psihologică pentru tratamentul dependențelor include două etape: tratamentul rezidențial și tratamentul ambulatoriu. Pentru că tratamentul rezidențial se realizează în sesiuni de grup, la Bucovina Retreat, este necesară programarea. Și pentru că ne dorim ca prima etapă să decurgă eficient, ținem mare cont de următoarele:

  • O primă consultație (online sau la Clinica Aliat Suceava) prin care ne cunoaștem și ne stabilim obiectivele;
  • Stadiul în care se află dependența, fiindcă în cazul substanțelor este necesară oprirea consumului și dezintoxicarea înainte de a veni în rezidență;
  • Posibilitatea pe care o ai de a acoperi costurile de tratament (ne poți contacta oricând pentru a afla costurile tratamentului);
  • Cel mai important, dorința pe care o ai de a dezvolta un stil de viață sănătos și de a-ți recăpăta echilibrul.

     

Dacă totul decurge bine, putem trece la rezervarea locului prin plata unui avans din costul total al rezidenței, pe baza unui contract semnat. Programările se fac cu cel puțin două săptămâni înainte de începerea tratamentului. Restul plății se achită în momentul sosirii în rezidență.

Costurile de tratament rezidențial sunt all inclusive (nu avem niciun cost ascuns) și acoperă următoarele servicii:

  • Asistență medicală permanentă (24h pentru cele 4 zile de tratament)
  • Consult medical psihiatric
  • Evaluare psihologică
  • Plan personalizat de tratament
  • Program de terapie pe toată perioada rezidenței
  • Cazare în regim de pensiune – cameră single, cu baie inclusă și prosoape gratuite
  • Mesele pe toată durata celor 4 zile de tratament
  • Concluziile specialiștilor noștri și recomandări privind continuarea recuperării sub forma unui raport de rezidență
  • Monitorizare post-tratament prin contactări telefonice periodice din partea clinicii.

Întrebări frecvente

Ne poți contacta oricând la [email protected] sau la numerele de telefon 0729225494 / 0744285178 / 0748230409 pentru o primă discuție.

Programul de retreat din cadrul recuperării psihologice are o durată de 4 zile, în care ne cunoaștem mai bine și explorăm mai pe larg nevoile tale de tratament. Programul se desfășoară în grupuri de maxim 10 persoane. Vei beneficia zilnic de sesiuni de grup, dar și de consultații individuale în care îți poți împărtăși trăirile și discuta alături de noi despre cum poți preveni recăderile și îți poți recâștiga curajul și încrederea de sine.

Programul nostru se desfășoară într-o locație de vis din inima Bucovinei, în care vei fi primit cu căldură și siguranță. La Bucovina Retreat beneficiezi de cazare și masă în regim de pensiune, dar și programe complementare de terapie, precum cea prin mișcare și trasee montane. Este o zonă foarte frumoasă și suficient de retrasă pentru a oferi intimitate și pentru a stimula relaxarea.

Echipa noastră este specializată în tratamentul dependențelor, cu pregătire academică complexă și de lungă durată, pentru ca toate nevoile tale să poată fi ascultate. Avem acreditarea Colegiului Psihologilor din România, iar specializările multiple ale membrilor echipei noastre ne permit adaptarea și personalizarea planurilor de tratament pentru ca tu să primești cele mai bune soluții. Obiectivele echipei ALIAT Suceava sunt de a te susține la fiecare pas prin profesionalism, atenție către nevoile tale și crearea unui mediu confortabil și sigur.

Știm că dependențele au puternic efect și asupra celor dragi, de aceea Clinica Aliat Suceava oferă servicii de terapie și tratament și pentru membrii familiei persoanei cu dependență. Serviciile de tratament rezidențial se desfășoară printr-un program de terapie care durează 3 zile în care 3 până la 5 familii sunt susținute de echipa terapeutică a clinicii să conștientizeze și să exprime propriile emoții în mod funcțional. Până acum, în funcție de nevoile pacienților noștri și a familiilor lor, am derulat programe de tratament rezidențial destinate exclusiv membrilor familiilor, dar și programe pentru familia întregită – membrii familiei împreună cu persoana dependentă. Programele rezidențiale sunt anunțate pe site-ul clinicii și rețelele de socializare. Mai mult, există și un grup de suport format în urma programelor derulate pe parcursul acestor ani.

De asemenea, un membru al familiei poate participa împreună cu clientul, cu acordul acestuia, la programul rezidențial, iar în cazul minorilor primiți în tratament este necesară prezența unui părinte.

O regulă de bază a programului de retreat în Clinica Aliat Suceava este aceea că fiecare pacient își asumă faptul că nu poate părăsi spațiul clinicii pe durata celor 4 zile de program, în afara drumețiilor sau sesiunilor de mișcare sub însoțirea terapeutului sportiv. Așadar, pe toată perioada rezidenței, grupul de pacienți este însoțit de întreaga echipă terapeutică. În cazul încălcării acestei reguli, programul de tratament rezidențial este încheiat, cu rezilierea contractului de prestări a serviciilor rezidențiale.

Pentru a-ți rezerva un loc în programul rezidențial, trebuie să achiți un avans din costul total al unui program de tratament. Avem listă de așteptare astfel încât programările se fac cu cel puțin două săptămâni înaintea intervalului programului de tratament. Restul costului va fi achitat în momentul sosirii în rezidență. Poți plăti prin transfer bancar sau cash.

Familia te poate vizita în perioada retreat-ului, dar nu în timpul programului terapeutic. Vizita familiei trebuie anunțată echipei terapeutice cu cel puțin o zi înainte pentru coordonarea programului.

Poți folosi telefonul și ai acces la internet pe timpul șederii doar în timpul liber. Considerăm implicarea în programul zilnic și odihna în timpul nopții aspecte ce sporesc eficiența tratamentului și atunci ne dorim focus exclusiv pe acesta.

Este permis fumatul în zonele special amenajate. Este strict interzis fumatul în interiorul spațiului comun și al camerelor personale.

În urma rezidenței, fiecare pacient primește un plan de intervenție terapeutică care cuprinde pași care vor fi parcurși într-o perioadă de aproximativ 12-18 luni. Acești pași presupun continuarea terapiei în regim ambulatoriu, monitorizarea tratamentului medicamentos dacă este cazul, și revenirea la anumite intervale de timp în rezidențe de consolidare a recuperării.

Tratamentul de continuare a recuperării în regim ambulatoriu presupune prevenirea recăderilor prin intervenţii psihoterapeutice susţinute şi potențial tratament medicamentos. Programul psihoterapeutic este unul individualizat, adaptat în funcție de particularitățile și nevoile tale, de prioritățile de intervenție terapeutică, de obiectivele personale identificate de tine și stabilite împreună cu terapeuții noștri.

După încheierea recuperării, pacienții intră în perioada de monitorizare a evoluției post-tratament, prin consultații medicale și psihoterapeutice periodice, mai rare, însă importante ca sprijin pe termen lung. Este important pentru pacienți să știe că pot apela la serviciile clinicii ori de câte ori au un moment de viață mai dificil și au nevoie să primească sprijin. O parte din pacienți doresc după încheierea recuperării să ofere sprijin și mentorat altor pacienți aflați în etape incipiente de tratament și pot răspunde întrebărilor acestora din propria experiență.