Tratarea Dependențelor

Particularitățile modelului nostru de tratament al dependenței:

 

Modelul nostru îmbină tratamentul rezidențial intensiv de scurtă durată cu recuperarea ambulatorie. 

Vrem să ajutăm persoanele dependente să trateze această boală pentru a obține abstinența. Durata tratamentului este 12-18 luni. 

Acest program a fost construit de specialiștii noștri în urma experienței de practică profesională și a specializărilor și se adaptează contextului social și familial ale pacienților noștri.

tratarea dependențelor

Etapele planului de tratament:

1. Evaluarea psihologică inițială a pacientului:

Se face fizic sau online, în funcție de zona din țară sau străinătate de unde ne contactați. Dacă nu ați oprit consumul de substanță (alcool sau drog), specialistul vă poate recomanda să vă internați într-o unitate medicală psihiatrică și abia după dezalcoolizare sau detox să începeți recuperarea psihologică și fizică în Clinica Aliat Suceava.

Clinica Aliat Suceava nu este spital și nu oferă servicii de dezalcoolizare sau dezintoxicare.

Dacă aveți o dependență comportamentală (joc de noroc, jocuri pe calculator, pornografie, mâncați compulsiv), în urma evaluării inițiale, puteți fi programat cât de repede posibil pentru tratament.

2. Începerea programului rezidențial:

Fiecare modul de tratament rezidențial are 7 zile. Într-un tratament complet de 12-18 luni, un pacient poate să facă între trei și cinci module rezidențiale.

Prima rezidență are rolul de a evalua într-un mod complex nevoile de recuperare, care vor îndruma continuarea tratamentului.

3. Terapie ambulatorie:

Terapia ambulatorie este necesară și va fi făcută de pacient între modulele de tratament rezidențial pe toată perioada celor 12 – 18 luni de recuperare.

Motivăm necesitatea ei prin faptul că recuperarea psihică a unei persoane cu dependență înseamnă abstinență împreună cu schimbarea stilului de viață personal în mediul de viață și în timp real.

Premisele științifice ale modelului nostru de tratament al adicțiilor:

 • Cercetările din domeniul dependențelor recomandă tratamentul ambulatoriu și tratamentul rezidențial de scurtă durată ca tipurile de tratament cu raportul cel mai bun privind cost-eficiență privind recuperarea pe termen lung în dependențe (Mojtabai & Graff Zivin, 2003; Pettinati et al., 1999; Schinka et al., 1998; Shepard, Larson, & Hoffman, 1999).

 • Implicarea familiei (tratamentul codependenței) îmbunătățește semnificativ recuperarea pe termen lung (Tanner-Smith, Steinka-Fry, Hensman Kettrey, & Lipsey, 2016; Tanner-Smith, Wilson, & Lipsey, 2013; Waldron & Turner, 2008).

 • Durata tratamentului este importantă în recuperarea în dependențe. NIDA (National Institute on Drug Abuse, 2009) stabilește o durată de minim 3 luni pentru ca pacienții să poată reduce semnificativ sau să oprească consumul de substanțe. Cele mai bune rezultate apar la peste un an de tratament.

Tratamentul nostru este eficient!

Calitatea serviciilor și eficiența tratamentului, modelul de tratament aplicat cu profesionalism și implicare, recomandările foștilor pacienți și rezultatele privind recuperarea pe termen lung în dependență, mențin Clinica Aliat Suceava între centrele de tratament cele mai recomandate din România, inclusiv în rândul specialiștilor din sănătate.

Rezultatele înregistrate până acum arată că modelul nostru de tratament ajută pacienții să mențină abstinența pe termen lung și să facă schimbări în viața personală.

Rezultate înregistrate pănă în prezent - Ce am observat în rândul pacienților noștri:

 • Din rândul pacienților pe care i-am tratat până acum, am observat că frecvența cea mai mare este în cazul dependenței de alcool – 50,00%, urmată de dependența de droguri – 27,97%, dependența de jocuri de noroc – 9,32%, dependența de jocuri video – 0.85%, și polidependență – 11.86%;

 • Procentul pacienților abstinenți după 6 luni de tratament este 61,02%;

 • 46,88% din pacienți au urmat terapie ambulatorie și/sau rezidențială împreună cu aparținătorii lor (terapie codependenți, terapie familie întregită).

Modelul nostru de tratament este eficient – Evoluția pacienților noștri:

 • Cu cât pacienții urmează recomandările terapeutice, cu atât evoluția în timpul și post-tratament este mai bună (mențin abstinența);

 • Cu cât durata tratamentului se apropie de 12-18 luni, conform recomandărilor noastre, cu atât evoluția în timpul și post-tratament este mai bună;

 • Pacienții care urmează și terapie ambulatorie împreună cu tratamentul rezidențial intensiv de scurtă durată, au o evoluție în timpul și post-tratament mai bună;

 • Pacienții a căror aparținători au urmat terapie, au o evoluție post-tratament mai bună;

 • Cu cât evoluția în timpul tratamentului este mai bună, cu atât și cea post-tratament este mai bună.

Click pe linkurile de mai jos pentru mai multe informații despre tratarea dependențelor:

Realizarea Tratamentului

În ce constă și cum se realizează programul rezidențial de 7 zile

Programul Unei Zile De Rezidență

Programul pe ore pentru o zi de tratament

Despre Dependențe

Ce înseamnă fiecare dependență, cum se manifestă și cum o poți trata.