Tratamentul Dependențelor

Dependențele sunt dificil de gestionat și mai ales de învins atunci când nu ai alături un suport care să-ți reamintească de puterea pe care o deții. 

Dependențele se nasc prin repetiții, iar lucrurile asimilate rămân, fie sub formă de obicei asupra căruia pierzi controlul, fie sub formă de urme care te încurajează să cedezi iar în fața dependenței. De aceea, tratamentul dependențelor nu se oprește după perioada de dezintoxicareEl include și efortul de a menține abstinența. 

De la dependențele de substanțe, jocuri și până la cele de alimentație, știm că niciuna nu este ușor de gestionat. Recuperarea psihologică nu este niciodată liniară, dar este întotdeauna sigură atunci când ai alături un Aliat de încredere în fața perioadelor dificile.

tratarea dependențelor

Începem prin a ne cunoaște, fie fizic la Clinica Aliat, fie online, în funcție de disponibilitatea pe care tu o ai. Împreună creăm un spațiu confortabil în care să ne poți povesti mai multe despre dependența cu care tu te confrunți, pentru ca noi să te ghidăm apoi către cea mai bună soluție. 

Dacă ai trecut prin perioada de dezintoxicare, atunci te așteptăm la clinică timp de 4 zile, o perioadă în care îți explorăm mai pe larg nevoile, înțelegem mai bine ceea ce simți și creăm împreună un plan personalizat de tratament pentru mai departe. 

 

Știm că în viața ta există o mulțime de lucuri importante pe care nu vrem să le ratezi, de la timpul petrecut cu cei dragi, la muncă și hobby-uri. Așadar, continuăm să ne vedem în regim ambulatoriu, pentru ca tu să îți creezi un stil de viață sănătos în timp ce îl și trăiești, acasă și alături de cei dragi. 

Mai știm și că tratarea unei dependențe este o alegere importantă și un pas ce poate fi realizat doar cu răbdare, așa că îți suntem alături oricât de mult este nevoie, chiar și pe o perioadă de 12-18 luni.

Modelul nostru de tratament al adicțiilor este verificat și de ceilalți specialiști:

  • Cercetările din domeniul dependențelor recomandă tratamentul ambulatoriu și tratamentul rezidențial de scurtă durată ca tipurile de tratament cu raportul cel mai bun privind cost-eficiență privind recuperarea pe termen lung în dependențe (Mojtabai & Graff Zivin, 2003; Pettinati et al., 1999; Schinka et al., 1998; Shepard, Larson, & Hoffman, 1999).

  • Implicarea persoanelor dragi (tratamentul codependenței) îmbunătățește semnificativ recuperarea pe termen lung (Tanner-Smith, Steinka-Fry, Hensman Kettrey, & Lipsey, 2016; Tanner-Smith, Wilson, & Lipsey, 2013; Waldron & Turner, 2008).

  • Durata tratamentului este importantă în recuperarea în dependențe. NIDA (National Institute on Drug Abuse, 2009) stabilește o durată de minim 3 luni pentru ca pacienții să poată reduce semnificativ sau să oprească consumul de substanțe. Cele mai bune rezultate apar la peste un an de tratament.

De ce să ne alegi să-ți fim alături?

Nu promitem nimic fără să avem siguranța că se va îndeplini, siguranță oferită atât de experiența și implicarea specialiștilor noștri, cât și prin mărturiile foștilor pacienți despre cum recuperarea psihologică pe termen lung i-a ajutat să își mențină abstinența. 

  • Suntem mereu atenți ca tu să te simți în siguranță și confortabil pentru a vorbi sincer despre dependența cu care te confrunți. 

  • Îți asigurăm un model de tratament personalizat, care să corespundă nevoilor tale și care să se remarce prin calitate și eficiență. 

  • Terapia ambulatorie și retreat-ul intensiv de scurtă durată vor contribui la o evoluție mai bună în perioada de post-tratament. 

  • Îți rămânem alături chiar și după perioada de recuperare și deschiși întotdeauna la vizite, chiar și pentru a povesti. 

Descoperă mai multe informații despre:

Click pe linkurile de mai jos pentru mai multe informații despre tratamentul adicțiilor:

Realizarea Tratamentului

Cum se realizează programul rezidențial de 4 zile

Programul Unei Zile De Rezidență

Programul pe ore pentru o zi de tratament

Despre Dependențe

Ce înseamnă fiecare dependență, cum se manifestă și cum o poți trata.

Întrebări frecvente - Tratament rezidențial adicții

Ne poți contacta oricând la [email protected] sau la numerele de telefon 0729225494 / 0744285178 / 0748230409 pentru o primă discuție.

Programul de retreat din cadrul recuperării psihologice are o durată de 4 zile, în care ne cunoaștem mai bine și explorăm mai pe larg nevoile tale de tratament. Programul se desfășoară în grupuri de maxim 10 persoane. Vei beneficia zilnic de sesiuni de grup, dar și de consultații individuale în care îți poți împărtăși trăirile și discuta alături de noi despre cum poți preveni recăderile și îți poți recâștiga curajul și încrederea de sine.

Programul nostru se desfășoară într-o locație de vis din inima Bucovinei, în care vei fi primit cu căldură și siguranță. La Bucovina Retreat beneficiezi de cazare și masă în regim de pensiune, dar și programe complementare de terapie, precum cea prin mișcare și trasee montane. Este o zonă foarte frumoasă și suficient de retrasă pentru a oferi intimitate și pentru a stimula relaxarea.

Echipa noastră este specializată în tratamentul dependențelor, cu pregătire academică complexă și de lungă durată, pentru ca toate nevoile tale să poată fi ascultate. Avem acreditarea Colegiului Psihologilor din România, iar specializările multiple ale membrilor echipei noastre ne permit adaptarea și personalizarea planurilor de tratament pentru ca tu să primești cele mai bune soluții. Obiectivele echipei ALIAT Suceava sunt de a te susține la fiecare pas prin profesionalism, atenție către nevoile tale și crearea unui mediu confortabil și sigur.

Știm că dependențele au puternic efect și asupra celor dragi, de aceea Clinica Aliat Suceava oferă servicii de terapie și tratament și pentru membrii familiei persoanei cu dependență. Serviciile de tratament rezidențial se desfășoară printr-un program de terapie care durează 3 zile în care 3 până la 5 familii sunt susținute de echipa terapeutică a clinicii să conștientizeze și să exprime propriile emoții în mod funcțional. Până acum, în funcție de nevoile pacienților noștri și a familiilor lor, am derulat programe de tratament rezidențial destinate exclusiv membrilor familiilor, dar și programe pentru familia întregită – membrii familiei împreună cu persoana dependentă. Programele rezidențiale sunt anunțate pe site-ul clinicii și rețelele de socializare. Mai mult, există și un grup de suport format în urma programelor derulate pe parcursul acestor ani.

De asemenea, un membru al familiei poate participa împreună cu clientul, cu acordul acestuia, la programul rezidențial, iar în cazul minorilor primiți în tratament este necesară prezența unui părinte.

O regulă de bază a programului de retreat în Clinica Aliat Suceava este aceea că fiecare pacient își asumă faptul că nu poate părăsi spațiul clinicii pe durata celor 4 zile de program, în afara drumețiilor sau sesiunilor de mișcare sub însoțirea terapeutului sportiv. Așadar, pe toată perioada rezidenței, grupul de pacienți este însoțit de întreaga echipă terapeutică. În cazul încălcării acestei reguli, programul de tratament rezidențial este încheiat, cu rezilierea contractului de prestări a serviciilor rezidențiale.

Pentru a-ți rezerva un loc în programul rezidențial, trebuie să achiți un avans din costul total al programului de tratament. Avem listă de așteptare astfel încât programările se fac cu cel puțin două săptămâni înaintea intervalului programului de tratament. Restul costului va fi achitat în momentul sosirii în rezidență. Poți plăti prin transfer bancar sau cash.

Familia te poate vizita în perioada retreat-ului, dar nu în timpul programului terapeutic. Vizita familiei trebuie anunțată echipei terapeutice cu cel puțin o zi înainte pentru coordonarea programului.

Poți folosi telefonul și ai acces la internet pe timpul șederii doar în timpul liber. Considerăm implicarea în programul zilnic și odihna în timpul nopții aspecte ce sporesc eficiența tratamentului și atunci ne dorim focus exclusiv pe acesta.

Este permis fumatul în zonele special amenajate. Este strict interzis fumatul în interiorul spațiului comun și al camerelor personale.

În urma rezidenței, fiecare pacient primește un plan personalizat de intervenție terapeutică. Acești pași presupun continuarea terapiei în regim ambulatoriu atât cât este nevoie, chiar și pe o perioadă de 12-18 luni, monitorizarea tratamentului medicamentos dacă este cazul, și revenirea la anumite intervale de timp în rezidențe de consolidare a recuperării.

Tratamentul de continuare a recuperării în regim ambulatoriu presupune prevenirea recăderilor prin intervenţii psihoterapeutice susţinute şi potențial tratament medicamentos. Programul psihoterapeutic este unul individualizat, adaptat în funcție de particularitățile și nevoile tale, de prioritățile de intervenție terapeutică, de obiectivele personale identificate de tine și stabilite împreună cu terapeuții noștri.

După încheierea recuperării, pacienții intră în perioada de monitorizare a evoluției post-tratament, prin consultații medicale și psihoterapeutice periodice, mai rare, însă importante ca sprijin pe termen lung. Este important pentru pacienți să știe că pot apela la serviciile clinicii ori de câte ori au un moment de viață mai dificil și au nevoie să primească sprijin. O parte din pacienți doresc după încheierea recuperării să ofere sprijin și mentorat altor pacienți aflați în etape incipiente de tratament și pot răspunde întrebărilor acestora din propria experiență.