Psihologie Organizațională și Managerială
Importanța psihologiei organizaționale:
De ce este importantă psihologia organizațională și managerială?
Pentru că orice companie are nevoie de manageri și de angajați motivați și eficienți, este necesară învățarea continuă, rezolvarea conflictelor din organizație, găsirea celor mai bune variante de rezolvare a problemelor, potențarea creativității și inițiativei.
Toate acestea vor fi în beneficiul firmei dar și al angajaților, care se vor simți astfel valorizați, se vor bucura de încredere, de control sporit și de libertatea de a explora și de a aduce beneficii suplimentare companiei.


Cum vă putem ajuta?
Aliat Suceava oferă servicii de dezvoltare personală și organizațională la cele mai înalte standarde. Suntem o echipă de psihologi cu experiență și cu practică îndelungată în ceea ce privește munca pentru organizații.
Știm să lucrăm pe probleme de finețe, cum este managementul conflictelor, pentru a nu leza orgolii și a nu produce probleme mai mari decât sunt.
Știm când trebuie să lucrăm cu echipa și când e nevoie de o abordare individualizată, personalizată.
Știm când e necesar să discutăm cu grupul și când este cazul să abordăm un singur element, fie că este managerul, fie că este un membru al echipei.
Beneficiile psihologiei organizaționale și manageriale
Beneficiile după parcurgerea acestor sesiuni de dezvoltare personală pot fi uriașe. Echipe mai sudate și mai puțin conflictuale, oameni mai motivați și mai deschiși la schimbare, cu mai mare chef de muncă și mai odihniți.
Pentru că noi lucrăm pe capacitatea naturală a oamenilor de a se armoniza cu mediul, pe armonizarea vieții de familie cu programul de la serviciu, managementul mai corect al timpului, pe combaterea stresului și pe prioritizare.
Sunt tipuri de informație cu care nimeni nu vine din școală, ele trebuie deprinse de-a lungul vieții profesionale, trebuie exersate și trebuie aplicate în contexte diferite, pentru a avea rezultate individuale și colective mai bune.

Serviciile de psihologie organizațională oferite de echipa de specialiști a clinicii Aliat Suceava includ:
- Evaluare de grup şi individuală pentru identificarea nevoilor şi problemelor de fond (diagnoza diferenţelor individuale şi de grup)
- Explorarea eficacităţii, flexibilităţii, creativității individuale, precum şi coeziunea de grup, roluri dominante în echipă şi stiluri de comunicare
- Coaching sistemic personalizat (gestionarea conflictelor, motivarea personalului, consolidarea echipei, facilitarea comunicării, facilitarea tranzițiilor spre o nouă etapă de organizare)
- Identificarea îmbunătăţirilor posibile şi necesare la nivelul structurii, culturii şi managementului organizaţional
- Evaluarea dinamicii relaționale în organizație
- Construirea în echipă a obiectivelor, scopurilor şi procedurilor prin care sunt atinse obiectivele
- Organizarea de workshop-uri pe teme identificate ca fiind necesare pentru atingerea obiectivelor
- Explorarea satisfacției angajaţilor la locul de muncă şi construirea unei strategii de îmbunatăţire a climatului la locul de muncă
- Organizarea de team-building-uri și programe de consiliere pentru managementul stresului şi prevenţia burnout-ului și a altor comportamente de risc (consum de alcool, agresivitate etc.)
- Consiliere individuală pentru manageri în aspecte legate de comportamentul decizional şi posibile schimbări culturale, precum şi în alte aspecte identficate ca fiind necesare
- Programe de explorare, implementare și consolidare a culturii organizaționale – clarificarea valorilor și misiunii firmei
- Dezvoltare personală și life coaching pentru angajați și manageri
- Programe personalizate de intervenție în organizație:
- Consiliere individuală și de grup
- Programe de formare pe diverse tematici (negociere, mediere, coaching, comunicare, dialog asertiv, motivare, management de proiect, creativitate/gândire divergentă)
- Facilitarea rezolvării conflictelor (prin strategii de consiliere, facilitare, negociere și mediere) – însoțirea persoanelor implicate punctual în diverse conflicte (vizibile sau ascunse) pentru a le susține să depășească funcțional aceste disensiuni ce trenează și influențează negativ dinamica organizației.
Cursuri de formare și dezvoltare pentru manageri.
Ce fel de manager ești sau ți-ai dori sa fii?
Prezentăm competențele așteptate în cazul managerilor pentru o bună conducere a organizației, pentru menținerea stabilității și continuității fimei și a securității și satisfacției angajaților.
Acestea pot fi învățate, dezvoltate, exersate, deblocate, operaționalizate în cadrul cursurilor de formare și dezvoltare pentru manageri.
- Abilităţi de comunicare
- Capacitate de a lua decizii: raţionament şi evaluare
- Abilităţi în relaţiile interpersonale
- Capacităţi organizatorice
- Flexibilitate şi adaptabilitate
- Iniţiativă personală
- Tenacitate şi perseverenţă
- Iniţierea şi aprofundarea relaţiilor cu ceilalţi
- Simţ al afacerilor (comercial)
- Delegarea autorităţii
- Abilităţi creativ-inovative
- Disponibilitate pentru schimbare
- Motivarea celorlalţi
- Abilităţi de negociere
- Capacitate de convingere şi influenţare
- Respectarea ordinii şi a reperelor orare
- Planificare strategică
- Planificare tactică
- Construirea echipei şi eficacitate de grup
- Motivaţie de realizare
- Orientare spre acţiune
- Autonomie şi independenţă
- Cooperare şi implicare personală
- Luarea unor decizii definitive
- Energie şi putere
- Orientare spre calitate
- Sensibilitate şi spirit de observaţie în relaţiile interpersonale
- Sensibilitate şi spirit de observaţie în relaţiile cu mediul înconjurător
- Toleranţă la schimbare
- Toleranţă la conflict
- Toleranţă la stres
- Dorinţa de a conduce