Psihologie Organizațională și Managerială

Importanța psihologiei organizaționale:

De ce este importantă psihologia organizațională și managerială? 

Pentru că orice companie are nevoie de manageri și de angajați motivați și eficienți, este necesară învățarea continuă, rezolvarea conflictelor din organizație, găsirea celor mai bune variante de rezolvare a problemelor, potențarea creativității și inițiativei. 

Toate acestea vor fi în beneficiul firmei dar și al angajaților, care se vor simți astfel valorizați, se vor bucura de încredere, de control sporit și de libertatea de a explora și de a aduce beneficii suplimentare companiei.

 

psihologie manageriala
psihologie organizationala

Cum vă putem ajuta?

Aliat Suceava oferă servicii de dezvoltare personală și organizațională la cele mai înalte standarde. Suntem o echipă de psihologi cu experiență și cu practică îndelungată în ceea ce privește munca pentru organizații. 

Știm să lucrăm pe probleme de finețe, cum este managementul conflictelor, pentru a nu leza orgolii și a nu produce probleme mai mari decât sunt. 

Știm când trebuie să lucrăm cu echipa și când e nevoie de o abordare individualizată, personalizată. 

Știm când e necesar să discutăm cu grupul și când este cazul să abordăm un singur element, fie că este managerul, fie că este un membru al echipei. 

Beneficiile psihologiei organizaționale și manageriale

Beneficiile după parcurgerea acestor sesiuni de dezvoltare personală pot fi uriașe. Echipe mai sudate și mai puțin conflictuale, oameni mai motivați și mai deschiși la schimbare, cu mai mare chef de muncă și mai odihniți. 

Pentru că noi lucrăm pe capacitatea naturală a oamenilor de a se armoniza cu mediul, pe armonizarea vieții de familie cu programul de la serviciu, managementul mai corect al timpului, pe combaterea stresului și pe prioritizare. 

Sunt tipuri de informație cu care nimeni nu vine din școală, ele trebuie deprinse de-a lungul vieții profesionale, trebuie exersate și trebuie aplicate în contexte diferite,  pentru a avea rezultate individuale și colective mai bune. 

psihoterapie organizationala

Serviciile de psihologie organizațională oferite de echipa de specialiști a clinicii Aliat Suceava includ:

  • Consiliere individuală și de grup
  • Programe de formare pe diverse tematici (negociere, mediere, coaching, comunicare, dialog asertiv, motivare, management de proiect, creativitate/gândire divergentă)
  • Facilitarea rezolvării conflictelor (prin strategii de consiliere, facilitare, negociere și mediere) – însoțirea persoanelor implicate punctual în diverse conflicte (vizibile sau ascunse) pentru a le susține să depășească funcțional aceste disensiuni ce trenează și influențează negativ dinamica organizației.

Cursuri de formare și dezvoltare pentru manageri.
Ce fel de manager ești sau ți-ai dori sa fii?

Prezentăm competențele așteptate în cazul managerilor pentru o bună conducere a organizației, pentru menținerea stabilității și continuității fimei și a securității și satisfacției angajaților. 

Acestea pot fi învățate, dezvoltate, exersate, deblocate, operaționalizate în cadrul cursurilor de formare și dezvoltare pentru manageri.

Contactați un specialist