Psihoterapie

Psihoterapia constă în aplicarea unei serii de intervenții psihologice cu scopul de îmbunătățire sau reducere a unor comportamente disfuncționale, simptome emoționale sau mentale, dificultăți de comunicare în relațiile importante, astfel încât să fie redate echilibrul și satisfacția personală de viață.

Psihoterapia este relația interpersonală intenționată dintre un psihoterapeut specializat într-o anumită abordare psihoterapeutică și un client, cu scopul de a-l ajuta pe client privitor la problemele sale de viață.

Psihoterapeutul folosește un cadru teoretic și mijloace și tehnici terapeutice prin care dificultățile și blocajele emoționale, mentale sau de relaționare ale clientului sunt aduse la suprafață, înțelese, acceptate și ameliorate.

În unele cazuri, psihoterapia este recomandată să fie îmbinată cu tratamentul psihiatric pentru rezultate mai bune în unele tulburări psihice, precum depresie, anxietate, fobii, stres posttraumatic, tulburări de adaptare, de comportament, alimentare etc. 

Alteori, atunci când severitatea simptomelor este una ușoară, se poate recomanda doar psihoterapie ca tratament inițial. 

În probleme de comportament incipiente sau de comunicare în relațiile de familie – părinți-copil sau în cuplu, psihoterapia are o eficiență ridicată dovedită, mai ales dacă este începută în fazele de început ale apariției problemelor.

psihoterapie suceava
psiholog suceava

Majoritatea psihoterapeuților au formare în cel puțin una sau două școli de psihoterapie, existând numeroase tipuri de psihoterapie: sistemică, experențială, cognitiv-comportamentală, hipnoterapie etc. 

Poate fi aplicată sub formă de terapie individuală, de grup, de cuplu sau de familie, adaptată pentru copii, adolescenți și adulți.

În Clinica Aliat Suceava, psihoterapeuții noștri desfășoară programe de psihoterapie pentru probleme emoționale (depresie, anxietate, stres etc.), pentru cuplu și familie, pentru copii și adolescenți. 

Primul pas este programarea la unul din psihoterapeuții clinicii pentru o evaluare inițială cu scopul de examinare a aspectelor care posibil au cauzat și mențin problemele și de a stabili un plan terapeutic potrivit nevoilor de intervenție și sprijin identificate. 

Toți psihoterapeuții clinicii sunt acreditați de către Colegiul Psihologilor din România și sunt formați în diverse școli și abordări psihoterapeutice: hipnoterapie, terapie sistemică de cuplu și familie, integrativă, cognitiv-comportamentală.

Beneficiile psihoterapiei:

Tipuri și programe de psihoterapie oferite de noi:

Psihoterapia Depresiei și a Anxietății

Terapia, demersul prin care vorbiți despre stările dumneavoastră, poate ajuta cu adevărat. Acest tratament vă permite să discutați cu un profesionist instruit care vă poate ajuta să vă gestionați gândurile și sentimentele și efectul pe care îl au asupra dispoziției și comportamentului dumneavoastră.

Psihoterapia Pentru Cupluri

Relațiile necesită investiție de timp, energie și angajament. În majoritatea cazurilor, partenerii pot aborda problemele care se ivesc fără ajutorul unui psihoterapeut. Cu toate acestea, în unele cazuri, cuplurile pot avea nevoie de asistență profesională pentru a le oferi o perspectivă diferită asupra problemelor lor și pentru a-i ajuta să lucreze împreună.

Psihoterapia Familiei

Psihoterapia familiei are ca scop clarificarea comunicării, redarea confortului emoțional și rezolvarea problemelor prin îmbunătățirea interacțiunilor membrilor unei familii. Psihoterapia de familie folosește ca metodă de lucru metafora sistemului, care spune că oamenii sunt în relații de interdependență unii față de alții, și prin urmare schimbarea relațiilor au efect asupra individizilor.

Psihoterapia Copilului sau Adolescentului

Psihoterapia copilului și adolescentului se referă la practicarea tehnicilor și principiilor psihoterapiei pentru a modifica şi rezolva problemele cognitive, emoţionale, relaționale și comportamentale la copii. Evaluarea psihologică se realizează cu scopul de identificare și examinare a stadiului de dezvoltare psiho-cognitiv, emoțional și relațional al acestora, precum și a stării psiho-emoționale prezente.

Psihologie Organizațională și Managerială

Psihologia organizațională și managerială aduce un mare plus valoare oricărei companii, atât angajaților cât și managerilor. Beneficiile după parcurgerea acestor sesiuni de dezvoltare personală pot fi uriașe. Echipe mai sudate și mai puțin conflictuale, oameni mai motivați și mai deschiși la schimbare, cu mai mare chef de muncă și mai odihniți.

Consiliere pentru orientare în carieră

Cariera este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui adult iar angajarea într-o carieră nouă, fie pentru prima dată, a doua oară sau oricând după aceea, poate fi un eveniment stresant, mai ales atunci când dificultățile economice, cum ar fi recesiunea, sunt prezente. Un consilier de carieră poate ajuta prin conturarea și discutarea potențialelor opțiuni.

Psihoterapie Online

Psihoterapia online se referă la servicii de psihoterapie asistate tehnologic – prin telefon și internet, si poate folosi diferite modalități de comunicare și conectare precum e-mail, video-conferință, Skype, Whatsapp, Zoom, site-uri sau aplicații speciale pentru psihoterapie online etc.

Curs de Dezvoltare Personală

Vă invităm la un retreat, o călătorie pentru corp, minte și spirit în ținutul verde al Bucovinei, un ținut încărcat de tradiție și spiritualitate. Astfel, puteți veni singuri sau împreună cu echipa voastră de muncă și să luați parte la aceste zile de ieșire din cotidian și tipare, din ceea ce este obișnuit, și să începeți o altfel de conectare la voi și la ceilalți din jur.

Contactați un terapeut

Ne puteți contacta pentru a discuta despre problema dumneavoastră sau a cuiva drag.