organizare teambuilding

Organizarea de Teambuildinguri Speciale – Armonizarea şi Dezvoltarea Echipei

de Călin H. Bârleanu, psiholog clinician Clinica Aliat Suceava

Nevoia omului de a controla viaţa şi toate aspectele ei specifice este dincolo de orice îndoială. Ne construim ritualuri în care găsim confort, dezvoltăm mecanisme şi elaborăm strategii, uneori singuri, alteori alături de alţi oameni. Obsesivi, aşadar, faţă de ce se întâmplă şi, mai ales, faţă de ce s-ar putea întâmpla, avem senzaţia că prin calea mai scurtă obţinem cu siguranţă ceea ce ne dorim atât de mult. 

 Ca în orice alt domeniu, nu întotdeauna rapid şi uşor e şi eficient şi sigur. De pildă, putem alege să slăbim într-un timp foarte scurt, utilizând mijloace considerate rapide, sau calculat, organizându-ne dieta şi stilul de viaţă, neapărat activ. 

 În prima variantă putem alege un ceai sau pastile de tot felul, fără să ne consultăm cu un nutriţionist, iar în a doua, calea este ceva mai lungă, dar fără nici o îndoială, eficientă şi sigură în termeni de rezultate, consultăm un specialist în nutriţie şi boli metabolice, ne reorganizăm frigiderul şi ne facem un abonament la o sală de fitness. 

Managerii și rolul lor în armonizarea echipei

Tentaţia de a obţine rezultate într-un termen foarte scurt este mare şi rămâne parte din noi dacă nu primeşte, la momentul potrivit, o formă de îndrumare. Tema rămâne general valabilă, evident, nu doar în legătură cu greutatea corporală. 

Unii manageri simt că doar prin controlul strict pot obţine rezultate, uneori îşi justifică „amprenta managerială” prin experienţe neplăcute cu oameni care nu au reacţionat decât sub constrângere, iar alţii rămân fideli unor principii care descriu un drum lung şi anevoios în privinţa resursei umane, dar care odată parcurs, promite cele mai importante trăsături profesionale: pasiune, implicare, echilibru, echitate, încredere. 

Pentru cei care se ascund după calea mai scurtă, asemenea cuvinte asociate oamenilor reprezintă doar mituri. Solicită celor cu care lucrează să îi urmărească pe colegii lor, să îi supravegheze în cel mai autentic sens cu putinţă, nu pentru a servi vreunui scop care aminteşte de mentorat, ci pentru a raporta şi justifica pedepse şi sancţiuni salariale. 

teambuilding

Dezvoltarea echipei: strategia de "atac"

O echipă de oameni care lucrează în orice companie poate fi asemănată unei echipe de ciclism. Fiecare are un rol esenţial în parcurgerea distanţei, iar absenţa încrederii duce invariabil la eşec. Să luăm fiecare rol, pe rând. 

Liderul în clasamentul general. Are veleităţi deosebite, dar se descurcă cel mai bine în etapele grele şi foarte grele. Nu cedează sub presiune, nu poate fi intimidat, ştie că o cursă de trei săptămâni nu se poate câştiga într-o zi, dar mai ştie că se poate pierde extrem de uşor într-o secundă.

Sprinterii sunt rapizi şi animaţi de un curaj ieşit din comun. Fibra lor musculară este complet diferită de cea a liderilor care se simt bine pe munţii cei mai înalţi. Aici, la altitudine, sprinterii încearcă doar să supravieţuiască. Păstrează ritmul lor, se hidratează, discută pe tot drumul spre vârful muntelui, uneori se mai agaţă de câte o maşină. Rolul lor e la finalul cursei, unde vor exploda pentru a împinge primii bicicleta pentru linia de sosire.

Specialiştii la contratimp sunt rari şi construiţi fizic la fel ca sprinterii. Ceva mai masivi, incomparabili mai mari decât cei care pedalează pentru victoria finală, reuşesc să facă din durere ceva normal. Ei ştiu că victoria la contratimp este de fapt o victorie asupra sinelui şi a felului în care pot duce o cadenţă infernală pentru mai mult timp, în ciuda acidului lactic care le aduce suferinţă şi durere în fiecare secundă. 

Locotenenţii sunt poate cei mai importanţi. Pentru că ei sunt adezivul întregii echipe. Dacă astăzi avem o etapă cu final pe munte, ei îl vor duce, cum se spune, „în trenă” pe lider, în siguranţă. Dacă alt lider atacă, este datoria locotenenţilor să atace şi să-l aducă astfel pe propriul lider mai aproape de celălalt sportiv, menajându-l pentru alte atacuri sau pentru alte etape ale cursei. 

Acestea vor veni fără îndoială! Uneori locotenenţii aduc apă şi mâncare de la maşina echipei, împărţindu-le în timpul cursei. Alteori, ceilalţi le aduc lor alimentele pentru că următoarele etape vor cere suportul lor complet. Ei nu au şansă la victoria finală, dar fac parte din echipa câştigătoare. Liderul o ştie, sprinterii la fel. 

Lucrurile nu sunt deloc diferite în companie şi organizaţii. Fiecare birou are „sprinterii” lui şi specialiştii în contratimp, capabili să parcurgă, atunci când e nevoie, într-un timp imposibil de atins de ceilalţi colegi, o distanţă care poate lua forma unei sarcini de serviciu, evident. După cum unele companii recrutează „lideri pentru clasamentul general”, capabili de performanţă, deosebit de creativi, în pragul inovaţiilor permanent şi în jurul cărora contruiesc o echipă.

Nu există doar curse mari, de câte trei săptămâni. Există curse la fel de prestigioase, uneori de câte o zi, alteori care se întind pe câteva zile, până la o săptămână. Liderii din marile tururi cicliste construiesc forma fizică pentru aceste curse acolo unde locotenenţii primesc, de obicei, undă verde să-şi demonstreze puterea şi nevoia pentru victorii. 

Un bun director sportiv ştie să ofere fiecărui ciclist din echipă exact şansa de care are nevoie, la momentul cel mai bun pentru a obţine rezultate de care vor depinde celelalte curse. O foame prea mare de victorii, frustrarea că nu are şansa să se remarce, poate genera situaţii grave într-o cursă de trei săptămâni, unde liderul poate rămâne izolat şi vulnerabil în faţa atacurilor celorlalte echipe.

organizare teambuildinguri

Importanța diversității și armonizarea echipei

Lucrul în echipă şi, mai ales procesul de armonizare, indiferent de domeniul de activitate, se suprapune perfect acestei metafore. Pentru că o echipă nu poate şi nici nu trebuie să fie alcătuită din oameni similari. 

Cu funcţii diferite şi abilităţi diferite, contribuie în mod real la îndeplinirea sarcinilor, iar în timp, la performanţă. Atitudinea, ca tipar de interacţiune cu oamenii din interior şi din exterior, comportamentele şi cogniţiile sunt cele care stabilesc dacă cei care formează un grup vor fi capabili de performanţe sau nu. 

Psihologii vorbesc despre importanţa diversităţii, fie că vorbim despre oamenii alături de care lucrăm, fie că ne referim la scenariile preferate de vacanţă, permanent în acelaşi loc unde am experimentat ceva plăcut. De fapt, cu cât mai mare este amprenta multiculturală a omului sau a echipei, cu atât mai importante pot fi şi rezultatele în termeni de inovaţie, succes. 

Specialiştii în sănătate mentală nu vorbesc doar despre importanţa construirii unei echipe, antrenate, motivate şi unde există chiar un sentiment de comuniune. Adesea iau în calcul chiar antrenarea abilităţilor de leadership, iar aici ne referim la cei care coordonează sau chiar angajează oamenii acelei echipe. 

Primul pas, de interviu şi angajare, trebuie să fie obiectiv şi ferit de orice proiecţie sau judecată subiectivă, motiv pentru care uneori procesul de selecţie este foarte bine organizat, de obicei coordonat de specialişti care ştiu să urmărească ceea ce se caută de fapt pentru fiecare organizaţie sau companie. 

Când cicliştii simt că pot avea libertatea de a-şi urmări propriile victorii în cursul unui an competiţional, doar pentru a-i ajuta pe ceilalţi la momentul potrivit, nu vor dezvolta sentimente de frustrare şi nici de opoziţie faţă de strategia echipei pe termen lung. Un bun director sportiv ştie asta şi respectă planul de carieră al fiecărui sportiv, după cum trebuie să se întâmple peste tot acolo unde mai mulţi oameni merg în acelaşi sens. 

Organizarea teambuilding-urilor și importanța lor

Organizarea unui eveniment de tip teambuilding urmăreşte să faciliteze comunicarea şi lucrul. Sună oarecum simplu, pentru că, de fapt, aşa şi este. Unele companii au propriul lor club de ciclism sau de maratonişti. Se antrenează, se pregătesc împreună, vorbesc despre asta. Altfel spus, sudează relaţii şi se cunosc mai bine. În orice loc de pe această planetă, compania va avea de câştigat dintr-un asemenea scenariu. 

Voluntariatul reprezintă o altă cale bună pentru a scoate o echipă din birou sau din mediul ei pentru a-i inocula sentimente care, pe termen scurt, îi apropie şi motivează. Fie că vorbim despre natură sau despre ajutarea oamenilor, voluntariatul devine o cale rapidă pentru o mai bună cunoaştere a fiecărui membru din echipă. 

Succesele, în primul rând, trebuie marcate şi sărbătorite. Alături de toată echipa, deci şi de cei care nu au participat poate la modul direct la ultima realizare. Micile ritualuri devin indispensabile şi descriu un mediu de siguranţă în care fiecare se simte în largul lui, natural, deci devine capabil să-şi atingă potenţialul. 

Angajatorul sau managerul nu pot şti întotdeauna care sunt resentimentele sau emoţiile potenţial toxice pentru întreaga echipă, motiv pentru care acţiunea de a organiza un teambuilding cere, de multe ori, prezenţa unui psiholog care poate urmări, nu prin chestionar sau psihoterapie, ci prin exerciţii şi jocuri proiective care facilitează introspecţia şi identificarea propriilor sentimente şi emoţii în context social şi nu numai. 

Explorarea diferenţelor, deci a tuturor elementelor care îi descriu separat pe membrii echipei, poate construi empatia şi sentimentul de toleranţă, uneori necesar atât social, cât şi în raport cu sinele, prin prea marile aşteptări pe care le avem de la noi înşine şi care generează comportamente la limita masochismului. 

Ascultarea este un muşchi care poate fi dezvoltat, la fel ca oricare alt muşchi la nivelul oricărei echipe. Încurajarea să comunice, pe teme date şi coordonate de psiholog, aduc de obicei beneficii importante în acelaşi registru: cunoaştere, experimentare, sentimente de siguranţă. 

Rămâne important ca organizarea evenimentului de construire a ideii şi sentimentelor de echipă să fie într-un registru ludic, poate chiar sportiv cu un strop de distracţie. Cicliştii rămân, până la urmă, pasionaţi şi îndrăgostiţi de ceea ce fac. 

Specialiștii Clinicii Aliat Suceava organizează teambuildinguri speciale pentru companii.

  • Workshop-uri de comunicare și armonizare a echipei

Ne puteți contacta pentru mai multe detalii

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

clinica-aliat-suceava.ro aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie.

Vă putem ajuta?

Contactaţi direct clinica