Heroina e durere, decepție, crimă, rușine și o grămadă de potențial ratat.

Heroina distruge orice creier. Nici măcar nu te gândi să încerci. Nici măcar cu justificarea că e ceva ușor, de weekend. Heroina e durere, decepție, crimă, rușine și o grămadă de potențial ratat.
Sevrajul este cea mai urâtă experiență a vieții. Imaginează-ți că te simți înfiorător și tot ce vrei este să dormi. Dar oricâte somnifere ai luat și oricâtă iarbă ai fumat, nu vei adormi.
Și pentru că nu poți adormi, ai accese îngrozitoare de anxietate. Te întorci pe o parte și pe alta, mori de frig deși ești bine îmbrăcat. Într-o secundă îți este frig ca pe ghețar, apoi îți este foarte cald, de parcă ai febră. Ești înmuiat în transpirație și nu vrei decât să faci un duș. Dar nu poți! Pentru că te simți atât de rău că numai gândul de a merge la baie te face să amețești.
Cred că cel mai lung interval în care nu am dormit a fost de 7 zile. Eram isterică. Nu știam ce să fac și nu mai rezistam. Eram atât de obosită că puteam adormi în picioare dar dacă mă culcam în pat, nu adormeam.
Când te lovește sevrajul, nimic nu contează. Absolut nimic. Poate să fie înmormântarea unui membru al familiei, petrecerea unui copil al tău, o programare la doctor. Te ascunzi de toți pentru că îți este atât de rău, nu vrei să admiți că ești dependent și mori de rușine.
Sevrajul te face să raționalizezi orice în felul TĂU. În capul unui dependent logica e următoarea: „Ceilalți nu sunt rezonabili. Vor înțelege de ce nu merg la înmormântare”.
În realitate, cei din jur țin cont de toate scuzele și de toate ocaziile când ai ratat ceva important. Mai ales dacă ei nu înțeleg ce se întâmplă cu tine. Eu am ratat atâtea lucruri importante de-a lungul anilor și pe care nu le voi mai recupera!
Am avut ocazia de a călători mult, cu toate cheltuielile plătite, dar singurul lucru care conta când îmi era rău era acesta: ce voi face dacă îmi este rău și nu am heroină? Dacă sunt într-un oraș străin și nu știu de unde să fac rost de praf? Dacă rămân fără bani pe acolo?
Adicția devine fără speranță când ai epuizat orice favoare care ți se poate face, și ceva în plus. Ai furat din magazine, ai colectat vechituri, orice resursă ai fi putut avea s-a dus naibii. Și te găsești din nou cu stări de rău și nu ai la cine să apelezi. Tot ce ai e un șir de gânduri nasoale și un război cu durerea care stă să înceapă.
Îți dai seama că viața și-a pierdut orice sens. Te simți în acel punct în care te poți culca pe margine a drumului și să aștepți moartea. Nu ai nicio opțiune pentru a te simți mai bine. Toate nopțile alea în care aștepți somnul și te lupți cu durerea sunt tot ce te așteaptă. Ești singur cu gândurile tale.
Mintea ta parcă începe să îți joace feste. Toate lucrurile pentru care ai găsit scuze, toate evenimentele de familie pe care le-ai ratat, toate ocaziile vieții pe care le-ai evitat pentru că te temeai de sevraj. Orice moment când ai refuzat viața. Pe repeat, fără oprire.
Acesta este momentul când într-o dependență apare un moment crucial. Este momentul când dependentul decide să facă un lucru sau altul. Ori să meargă înainte și să spere că ceva va apărea din cer să îl facă să se simtă mai bine, ori hotărăște că ajunge și vrea să găsească vindecare.
Unii fac asta mergând la doctor, găsind o sursă de metadonă, deși cei mai duri se încuie în casa părinților timp de 2 săptămâni și se chinuie singuri până scapă. Sunt viteji și încearcă să se lase natural. Nu e pentru toată lumea.
Heroina este versiunea extremă a Iadului Personal. Totul pare grozav când încerci prima dată. Dar odată ce devii dependent, ghearele ei ți se prind de suflet și nu te lasă până când nu te simți aproape de Moarte. Sau îți vei dori să mori.
Cei care au reușit să se lase au trecut prin Iad cu lacrimi de sânge. Nu e simplu deloc. Oricine s-a lăsat are respectul meu absolut. Și merită respectul oricui din jur, chiar dacă nu ai pus gura pe droguri niciodată. dependenții care s-au lăsat au revenit din Iad, credeți-mă! Dați-le respectul cuvenit și nu îi mai judecați. Și-au câștigat onoarea.
(Text apărut initial pe site-ul Quora)

Despre autori

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

clinica-aliat-suceava.ro aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie.

Vă putem ajuta?

Contactaţi direct clinica