Dependența De Jocuri Video

Jocurile video sunt un mod foarte comun de divertisment. Atractive și imersive, te invită să experimentezi realitatea sub o altă formă, una lipsită de consecințe și în care așteptările sunt mereu plăcut depășite. Dar iată că fix aspectele cele mai atrăgătoare aduc cele mai multe riscuri. 

Atunci când te deconectezi prea des și prea mult de realitate în favoarea altor trăiri, e greu să mai găsești frumusețea vieții și a tuturor beneficiilor pe care aceasta nu doar că ți le promite, dar ți le și oferă. Cum ne setăm, deci, limite benefice? Când putem vorbi de o dependență de jocuri video?

dependenta de jocuri video

Cum arată dependența de jocuri video?

Dependența de jocuri video, ca orice alt comportament adictiv, se manifestă prin repetiție și compulsivitate. Atunci când prioritizezi jocurile video în mod recurent și ignori gravitatea consecințelor negative care apar, poți fi sigur că dependența s-a instalat. Nu poți fi învinovățit. 

Până la urmă, jocurile video sunt create pe baza unui sistem de recompensă, ce poate fi accesat mult mai rapid decât în viața reală. Din nefericire, ușurința cu care vine răsplata și cu care poți modela lumea jocului îți alterează, în timp, așteptările cu privire la mediul în care trăiești și relațiile pe care le dezvolți, fie personale sau profesionale.

Cum poate fi tratată dependența de jocuri video?

La Clinica ALIAT Suceava înțelegem că tratamentul dependenței de jocuri video este îngreunat de prezența frecventă în spațiul digital și accesul la aparatură care să permită jucatul. Pentru că tratamentul dependenței presupune restabilirea unui control al impulsurilor, recomandăm terapia susținută – individuală, de grup și de familie

Un factor foarte important în recuperare îl reprezintă urmarea unui program de retreat, care să îți permită îndepărtarea temporară de mediul obișnuit de viață. Noi îți oferim oportunitatea de a participa timp de 7 zile într-un astfel de program în Bucovina Retreat, o locație superbă din inima Bucovinei, unde vei putea cunoaște alte persoane cu probleme similare și te vei putea reconecta la propria persoană și la natură. Mai mult, vei putea învăța noi modalități prin care să faci față pe cont propriu impulsurilor și să îți creezi un trai stabil și sănătos.