Curs de Dezvoltare Personală și Autocunoaștere

O călătorie pentru minte, corp și spirit, în Bucovina, pentru dezvoltarea personală

Trăim un timp alert, un prezent condus de nevoia de a accelera, de a face cât mai mult, cât mai repede, cât mai bine într-un timp cât mai scurt.

Ne poate fi mai greu să găsim timp pentru sine, să ne conectăm la trăirile noastre, să ieșim din gânduri, planuri și proiecte – pur și simplu să simțim, să stăm împreună cu noi înșine și împreună cu ceilalți altfel. 

Vă invităm într-o altfel de călătorie pentru corp, minte și spirit în ținutul verde al Bucovinei, un ținut încărcat de tradiție și spiritualitate. Locația noastră este ideală pentru activitățile de grup, dar și individuale. În acest loc ne desfășurăm programele de retreat, alături de specialiști în medicină, psihologie și psihoterapie. Aici vei reuși să dai sens experiențelor tale, oferindu-ți posibilitatea să îți transformi viața în mai bine. 

Să vă întoarceți spre voi înșivă, să vă înconjurați de energia pozitivă a munților și pădurilor, să vă explorați sinele interior printr-o serie de metode terapeutice sub însoțirea specialiștilor Clinicii Aliat Suceava. 

Cursul de dezvoltare personală vizează totodată întărirea legăturilor interpersonale prin explorarea încrederii, a sentimentului de apartenență, a creativității în echipă. 

Astfel, puteți veni împreună cu echipa voastră de muncă și să luați parte la aceste zile de ieșire din cotidian și tipare, din ceea ce este obișnuit, și să începeți o altfel de conectare la voi și la ceilalți din jur.

Teambuilding-uri sunt o soluție ideală pentru a întări legăturile dintre membrii echipei, pentru a se cunoaște mai bine, astfel comunicarea și colaborarea va fi mult mai eficientă și va aduce rezultate performante întregii echipei, și, în consecință, companiei.

Cui se adresează acest retreat de dezvoltare personală?

Programul Cursului de Dezvoltare Personală

Activități:

 • Scurt joining – Prezentarea programului si cunoașterea participanților
 • Așteptări, gânduri, emoții de început
 • Cină festivă 

Activități:

 • Mic dejun tradițional-bucovinean – ora 09:00
 • Joining de început de zi
 • Discuții legate de temele cursului (sesiune plenară)
 • 1. Cunoașterea aprofundată – realizarea blazonului personal (activitate experențială pentru consolidarea sentimentului de apartenență) (1h)
 • Pauză scurtă cafea (10 min.)
 • 2. Explorarea încrederii în sine și ceilalți – ieșirea din tiparele minții, o altfel de conectare – Sculptura/ Ghidarea/ Abandonul spre celalalt (exerciții terapeutice ăn grupuri mici – activități experențiale) (1h)
 • 3. Lista încrederii/ neîncrederii – soluții (activitate individuală/ grup mic/ grup mare) (1h)
 • Masa de prânz – ora 14:00
 • ÎNTÂLNIRE CU TINE: Mindfulness și drumeție în natură – Traseu montan zona Munților Rarău – conectarea la corp și simțuri
 • Cină – ora 19:00 
 • Reflecții asupra zilei (activitate plenară) 

Activități:

 • Mic dejun tradițional-bucovinean – ora 09:00
 • Joining de început de zi
 • 1. Crearea mandalei personale – Unirea minții, corpului și spiritului într-o altfel de poveste despre sine (activitate experențială individuală) (2 h)
 • Pauză cafea (20 min.)
 • 2. Storytelling & Story-retelling – Povestirea și Re-povestirea sinelui prin mandala personală creată, în cadrul securizant al grupului (activitate plenară) (1h)
 • Masa de prânz – ora 14:00
 • SPIRITUALITATE ÎN BUCOVINA Vizite la Mănăstirile din Bucovina – Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Gura Humorului
 • Cină – ora 19:00
 • Reflecții asupra zilei (activitate plenară) 

Activități:

 • Mic dejun tradițional-bucovinean – ora 09:00
 • Joining de început de zi
 • CĂLĂTORIE ÎN ADÂNCURI – Vizită la Mina Cacica- Muntele de sare din Bucovina –salină unicat
 • Masa de prânz în restaurant cu specific tradițional-bucovinean – ora 14:00 
 • Sesiune de meditație conștientizare și conectare la sine, la emoții și resursele interioare (activitate plenară) (30 min.)
 • Să înveți să simți (exercițiu experențial) (2h)
 • Cină – ora 19:00
 • Reflecții finale asupra experiențelor din zilele de curs – Încheierea cursului de dezvoltare personală 

Training și Dezvoltare Personală pentru Companii

De ce astfel de servicii pentru companiile românești?

Angajații sunt cea mai importantă resursă pentru o companie și trebuie să avem grijă de ei. Moralul echipei, colaborarea dintre aceștia și starea lor mintală afectează performanța companiei. 

Astfel, venim în întâmpinarea acestor nevoi prin programe complete de evaluare, consiliere și psihoterapie individuală, dezvoltare personală și management al conflictelor în echipă.

Oamenii au nevoie de sprijin astfel încât să se alinieze cât mai mult valorilor organizației, să înțeleagă și să accepte că sunt diferiți și au personalități diferite, că există moduri diferite de aplicare a abilităților și că fiecare în parte ar trebui apreciat. 

Relațiile puternice între membrii echipei au la bază o comunicare valoroasă, ce inspiră încredere, iar aceasta din urmă se câștigă prin cunoaștere. Atunci când angajații sunt ascultați, sprijiniți și apreciați vor avea rezultate pe măsură. 

training dezvoltare personala companii

Descoperim împreună arta de a fi lider

În egală măsură este importantă pregătirea emoțională a liderului de echipă, deoarece stările de spirit și acțiunile liderilor au un impact decisiv asupra celor pe care îi îndrumă. Devine necesară dezvoltarea conștiinței de sine.

Conștiința de sine este una dintre primele componente ale conceptului de sine, este abilitatea de a te concentra asupra ta și asupra modului în care acțiunile, gândurile sau emoțiile tale se aliniază sau nu cu standardele pe care tu le-ai setat. Îți va permite să te  autoevaluezi și să îți schimbi „direcția” sau comportamentul atunci când este necesar.

Cunoașterea de sine, încrederea în propriile capacități, recunoașterea intuitivă a acțiunilor personale care îi afectează pe cei din jur, autocontrolul, motivația, empatia, sociabilitatea, comunicarea clară și eficientă, stimularea celorlalți să lucreze în colaborare, capacitatea de a negocia neînțelegerile și de a rezolva conflictele sunt doar câteva dintre calitățile unui lider autentic. Liderii a căror percepție de sine se potrivește cu percepția celorlalți sunt mai predispuși să îi împuternicească, să îi includă și să îi recunoască pe ceilalți.

Încă te întrebi „la ce îmi folosește conștiința de sine?”Ei bine,  răspunsul este foarte simplu, pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. În cele din urmă, acesta ar trebui să fie obiectivul fiecărui om care vrea să se autodepășească. Aceasta te ajută să devii omul și liderul de care ceilalți au nevoie și este indispensabil.

Conștiinta de sine este o abilitate interumană ce poate fi dezvoltată, exersată și rafinată într-un program de asistență care implică gestionarea emoțiilor proprii. Iar noi, specialiștii Clinicii Aliat Suceava, suntem aici să îți oferim sprijinul necesar în descoperirea sinelui.

Servicii oferite de specialiștii clinicii noastre

Managerul companiei, managerul departamentului de resurse umane, șefii de departamente, asistenții șefi și coordonatori – cu privire la metodele de detecție timpurie a problemelor de sănătate mintală asociate oboselii, traumei, conflictului interpersonal și intrapersonal

‣ gestionarea eficientă a timpului

‣ creșterea coeziunii echipei

‣ prevenirea și tratarea sindromului burnout și a depresiei

‣ gestionarea conflictelor cu clienții și intercolegiale

‣ training motivațional și de comunicare asertivă

‣ orientare în carieră, orientare vocațională

‣ consiliere și psihoterapie, adresând specific problemele personale care afectează adaptarea la locul de muncă și calitatea serviciilor angajaților

În funcție de nevoile personalului și evoluția acestui pot fi necesare scurte intervenții pentru a reuși să depistăm rapid problemele cu care se confruntă și să găsim o soluție împreună.

Pe parcursul monitorizării evoluției personalului și a calității muncii vom întocmi un raport.

Vom realiza evaluarea personalului pentru a observa mai bine evoluția și vom întocmi și un raport. Astfel, vom știi dacă mai întâmpină dificultăți și gradul în care vor avea în continuare nevoie de sprijin.

De ce să alegi Clinica Aliat Suceava pentru cursurile de dezvoltare personală?

Clinica Aliat Suceava înseamnă o echipă de specialiști care acționează în domeniul sănătății mintale, a dezvoltării personale și profesionale. Credem în terapia integrată și ne dorim să fim alături de cei care vin spre noi, folosind programe individualizate de evaluare și intervenție.

În clinica Aliat Suceava facem psihoterapia altfel, lucrăm personalizat, împreună cu clientul, conectați întotdeauna la problema fiecărei persoane care apelează la sprijinul nostru și îi suntem alături pe tot parcursul.

Credem că fiecare om, fie el angajat, manager, lider de echipă, are nevoie să se aplece asupra emoțiilor sale și a modului de a le gestiona pentru a-și găsi acel echilibru între viața personală și cea profesională. Persoanele cu conștiință de sine sunt mai fericite și au relații mai bune. De asemenea, ei experimentează un sentiment de control personal și social, precum și o satisfacție mai mare la locul de muncă.

clinica aliat suceava
alina ciupercovici

Alina Ciupercovici, managerul Clinicii ALIAT Suceava, este psihoterapeut și formator, cu o experiență de peste 15 ani. Expert în tehnici de intervenție emoțională a urmat specializarea în Germania, Italia și Olanda.

Alina a coordonat, de asemenea, pentru companii din București și zona Moldovei, programe de training pentru angajați, de management al conflictelor și de prevenire a sindromul de burnout.