Despre Noi

Clinica Aliat Suceava a fost fondată ca rezultat al experienței de 20 de ani în tratamentul dependențelor de către profesioniștii Asociației ALIAT, care își desfășurau activitatea profesională în domeniul dependențelor în regiunea de Nord-Est a României.

ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) este o organizație non-guvernamentală națională fondată în anul 1993, cea mai importantă organizație din România implicată în destigmatizare, infomare și dezvoltare a unui sistem românesc de tratament al dependențelor. Până la deschiderea clinicilor, specialiștii noștri au parcurs mai multe etape de înțelegere a nevoilor de tratament a dependențelor în țara noastră:

 • campanii de informare a populației și de destigmatizare a dependențelor
 • campanii de prevenire, screening și intervenție scurtă privind consumul de alcool responsabil
 • prelegeri către tineri și adolescenți în școli, licee, facultăți pentru a-i ajuta să se simtă auziți și să înțeleagă neintruziv riscurile abuzului de alcool, droguri, jocuri etc.
 • experiență îndelungată în îngrijiri medicale, sociale, psihologice în cadru spitalicesc psihiatric.
clinica aliat suceava
alina ciupercovici

Clinica Aliat Suceava este coordonată de Alina Ciupercovici, expert în tratamentul adicțiilor și psihoterapeut specializat în psihoterapie sistemică de familie și cuplu, cu experiență clinică psihiatrică de 15 ani.

Alina Ciupercovici a primit în anul 2017 titlul de Femeia Anului, categoria Excelență în Sănătate, obținut ca recunoaștere a rezultatelor în acest domeniu la nivel național.

Echipa de specialiști a clinicii include psihologi, medic psihiatru, psihoterapeuți, terapeuți sportivi, coordonator medical, care sunt specializați în tratamentul dependențelor, cu experiență de peste 10 ani în acest domeniu. 

Înalta calificare profesională a fost și este în permanență actualizată prin participarea la specializări în tară și străinătate.

De asemenea, continuăm îmbogățirea experienței și tratamentului prin organizarea și participarea la conferințe și workshopuri naționale pe tema dependențelor, promovând rezultatele noastre și în rândul specialiștilor din sănătate din România.

Ce Ne Recomandă?

 1. Eficiența metodei noastre de tratament

De la deschiderea clinicii până în prezent, procentul pacienților noștri care au reușit să mențină abstinența pe termen lung și să facă schimbări personale este de aproximativ 65% din totalul pacienților. Eficiența programului nostru se realizează deoarece însoțim pacientul în procesul de readaptare la realitatea înconjurătoare, fără alcool sau droguri, și suntem lângă el când învață din nou să aibă o viață echilibrată. Tratamentul este eficient pentru că sprijinim persoana dependentă să identifice, să înțeleagă și să vindece blocajul emoțional care poate sta în spatele dependenței și care nevindecat, o menține. Mergem spre cauzele profunde ale suferinței pentru o schimbare durabilă.


 1. Suntem aproape de pacienți

În urmarea planului de tratament, suntem aproape de pacienții noștri prin sprijinul terapeutic acordat și prin atenția continuă către nevoile și emoțiile lor, către povestea fiecăruia de viață. Promovăm o abordare colaborativă în care terapeutul și pacientul se însoțesc în găsirea celor mai bune variante de sprijin și de recuperare pentru pacient. De cele mai multe ori, pacienții ne spun că pe lângă profesionalismul serviciilor, i-a ajutat faptul că s-au simțit acceptați, validați și valorizați, implicați în procesul lor terapeutic, că nu s-au mai simțit ”dependențe”.


 1. Raportul preț-calitate-investiție în timp

Clinica Aliat Suceava este o clinică privată de tratament al dependențelor, iar serviciile noastre au o înaltă calitate. Din acest motiv, costul tratamentului poate fi destul de ridicat, dar mult mai mic decât costul continuării dependenței. În timp, menținerea abstinenței ca și parte a recuperării ajută la evitarea unor consecințe precum pierderea jobului, pierderea familiei, îmbolnăvirea gravă.

Costul tratamentului este calculat all-inclusive. Pacienții sunt sprijiniți de obicei de cei apropiați în plata serviciilor. De asemenea, suntem deschiși cu colaborarea cu organizații de stat sau private care doresc să sponsorizeze plata terapiei pentru pacienți care au dificultăți financiare. În decursul anilor, am menținut prețuri la un nivel rezonabil, cu specific all-inclusive pentru tratamentul rezidențial și cu pachete de terapie cu reducere între 10 și 30% pentru terapia ambulatorie. Pentru a afla costurile actualizate ale serviciilor noastre, vă rugam să ne contactați (link către contact).


 1. Siguranța, confidențialitatea și confortul pacienților

Identitatea și toate datele personale ale pacienților noștri sunt protejate conform legislației în vigoare. Pentru siguranța pacienților, păstrăm confidențialitatea locației de desfășurare a programului rezidențial, ea fiind împărtășită acestora după ce au fost programați pentru tratament.

Tratamentul rezidențial presupune cazarea în regim de pensiune, cu cameră single, cu baie inclusă. Este important pentru noi să știm că pacienții au propriul spațiu în care pot să găsească intimitate și confort când uneori au avut o zi grea în terapie, în care au exprimat ceva dureros despre sine ori au găsit un înțeles nou la problemele lor.


 1. Experiență importantă în tratamentul dependențelor

Clinica Aliat Suceava a fost fondată ca rezultat al experienței de 20 de ani în tratamentul dependențelor de către profesioniștii Asociației ALIAT, care își desfășurau activitatea profesională în domeniul dependențelor în regiunea de Nord-Est a României. 1. Echipă de specialiști full time 24h/7 în tratamentul rezidențial

Pe durata fiecărui modul de tratament rezidențial (7 zile), pacienții sunt asistați permanent de echipa de specialiști a clinicii. În acest mod, putem evalua în timp real evoluția stării lor și putem să îi însoțim eficient în schimbarea pe care o fac.

 1. Însoțirea pacientului în tot planul de recuperare

Fiecare pacient al Clinicii Aliat Suceava are un plan de tratament personalizat. Pe parcursul acestui plan de tratament care durează 12-18 luni, este sprijinit și îndrumat continuu de către echipa de specialiști (psiholog, medic, asistent medical, psihoterapeut, terapeut sportiv, coordonator medical).

După încheierea recuperării, pacienții intră în perioada de monitorizare a evoluției post-tratament, care durează între 3 și 6 luni. Este important pentru pacienți să știe că pot apela la serviciile clinicii ori de câte ori au un moment de viață mai dificil și au nevoie să primească sprijin.

 1. Credem în oameni

Credem în oameni și în puterea lor de schimbare, asta ne caracterizează ca principii și viziune. Rolul nostru este să ascultăm oamenii care vin spre noi și să îi sprijinim în drumul lor către sănătate. Acest drum, de ieșire din dependență, poate fi foarte greu. Știm bine că puterea de schimbare a fiecărui om stă dincolo de dependență. Am învățat să nu vedem șanse mai mari sau mai mici de recuperare. Am învățat doar să credem în oameni și astfel să îi sprijinim să creadă și ei în ei înșiși.

 1. Recomandări și referiri din partea specialiștilor în sănătate

Suntem recunoscuți pe plan național ca unul din centrele de tratament al dependențelor cu rezultate semnificative în recuperarea pe termen lung. Pe de altă parte, Clinica Aliat Suceava este recunoscută ca unică în România din punctul de vedere al tratamentului integrat intensiv, rezidențial și ambulatoriu, care stabilește un plan de recuperare cât mai complet pacienților cu dependență.

Suntem recomandați de către specialiști care lucrează în domeniul sănătății în România (medici din cadrul spitalelor de psihiatrie, medici de familie, psihologi și psihoterapeuți, asistenți sociali, asistenți comunitari, profesioniști din centrele de sănătate mintală).

 1. Mărturii și testimoniale din partea pacienților noștri

Aprecierea serviciilor Clinicii Aliat Suceava indică un nivel de satisfacție foarte ridicat al pacienților pe care îi tratăm și al familiilor acestora. Aceștia recomandă la rândul lor serviciile clinicii altor persoane care au nevoie.

Vă invităm să vizionați testimoniale ale pacienților noștri.


 1. Grupuri de suport pentru aparținători

Organizăm programe de tratament pentru membrii familiei, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim rezidențial. Aceste programe sunt servicii unice în România și ne ajută să oferim suport terapeutic și familiilor care se luptă cu codependența. Grupurile de suport pentru apaținători sunt foarte importante pentru că ajung să formeze o comunitate de suport pentru familii, în care membrii acestora își oferă sprijin reciproc pe termen lung. 1. Construirea unei comunități a foștilor pacienți

Încă din timpul tratamentului, pacienții noștri leagă relații care le oferă suport în depășirea dependenței. În această comunitate formată, pacienții se sprijină unul pe celălalt atunci când au nevoie să depășească momente dificile în recuperare. În același timp, comunitatea pacienților îi ajută pe aceștia să se vadă pe ei înșiși dincolo de această boală.

Foștii pacienți stabilesc și întâlniri de grup cu frecvență anuală. 1. Relațiile cu pacienții noștri nu se pierd, chiar și după ce aceștia au încheiat tratamentul

După încheierea tratamentului, rămânem în contact cu pacienții noștri, asigurându-i de disponibilitatea noastră ori de câte ori au nevoie. Menținem contactul telefonic cu majoritatea pacienților la intervale de timp regulate, și îi încurajăm să ne viziteze și să ne povestească despre viața lor din prezent. Suntem onorați să participăm la întâlnirile lor anuale.

 1. Avem servicii de top

De–a lungul timpului, observând nevoile pacienților noștri, am diversificat programul terapeutic, incluzând terapii complementare (terapie prin mișcare și trasee montane sub coordonarea a doi terapeuți sportivi, artterapie, meloterapie).

Tratamentul rezidențial se desfășoară în inima Bucovinei, într-un mediu foarte liniștit, plin de verdeață, în mijlocul naturii, condițiile de cazare fiind foarte bune. De asemenea, lucrăm cu un grup de 8-9 pacienți odată, oferindu-le acestora toată atenția de care au nevoie și adaptând continuu tratamentul la particularitățile  lor. Acesta este unul din motivele pentru care serviciile noastre au o înaltă calitate.

Un alt punct forte este multidisciplinarea echipei (medic psihiatru, coordonator medical, psihoterapeuți,  terapeuți sportivi, psihologi), fiecare specialist contribuind la planul de tratament cu expertiza sa profesională. Ne mândrim cu calitatea umană a echipei noastre, care se implică foarte mult în recuperarea fiecărui om, având o atitudine empatică și suportivă.

În acest mod, întregul nostru program este inovativ și unic.