Campania „Dependenţa – o călătorie către o destinaţie necunoscută”, la Colegiul „Al. I. Cuza”

Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava desfăşoară în acest an şcolar campania „Dependenţa – o călătorie către o destinaţie necunoscută”, proiect ce a debutat încă din toamna anului trecut, care a pornit de la necesitatea informării, conştientizării şi prevenirii dependenţelor de orice fel – de tehnologie (telefon şi calculator), pornografie, tutun, alcool şi droguri, în rândul tinerilor.

Potrivit reprezentanţilor şcolii, „campania se bucură de sprijinul unor instituţii specializate – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Clinica ALIAT, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, dar şi al Asociaţiei de Părinţi „Edustart”, într-un demers care a cuprins deja o etapă de aplicare a unor chestionare pentru identificarea opiniilor elevilor faţă de consumul de droguri şi câteva dezbateri pe această temă, realizate de inspectorul de specialitate Elena Motoveleţ, cu elevii din grupul ţintă, sub titlul <Drogurile capcane nevăzute>”.

Campania a continuat şi în rândul părinţilor. În acest sens, Asociaţia de Părinţi „Edustart” din Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” a organizat o dezbatere între specialiştii parteneri şi părinţii elevilor, înlesnind astfel comunicarea şi implicit găsirea unor soluţii la problemele ridicate de părinţi privind mai ales dependenţa de tehnologie.

Următoarele activităţi vor fi la fel de atractive : „Fii cool, fără droguri” – un party la care vor fi invitaţi să participe elevii, „Fără … fumuri !” – o iniţiativă a Consiliului Elevilor de a dezbate efectele nocive ale consumului de tutun şi

„Eu pot să aleg!” – concurs de preselecţie a celor mai bune lucrări – eseuri, desene şi colaje, care vor participa la concursul organizat de C.P.E.C.A. – „Mesajul meu antidrog!”.

„Interesul elevilor faţă de activităţile deja desfăşurate ne îndreptăţesc să credem că am reuşit să le dezvăluim adevărata faţă a dependenţei, indiferent de ce forme îmbracă ea”, a mai completat conducerea colegiului.

Sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-03-19/Campania-Dependenta-o-calatorie-catre-o-destinatie-necunoscuta-la-Colegiul-Al-I-Cuza

Despre autori

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

clinica-aliat-suceava.ro aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie.

Vă putem ajuta?

Contactaţi direct clinica