Alina-Ciupercovici-1

Alina Ciupercovici, managerul Clinicii ALIAT Suceava, desemnată „Femeia anului” de revista Avantaje

Managerul Clinicilor de Tratament ALIAT din Suceava şi Dorna Arini, psihoterapeutul Alina Ciupercovici, a câştigat marţi seară titlul de „Femeia anului” 2016, la categoria „Excelenţă în sănătate”, în cadrul Galei Femeia Anului 2016, organizată de revista Avantaje. Alina Ciupercovici este psihoterapeut şi formator, manager al Clinicii ALIAT Suceava. Cu o experienţă de peste 10 zece ani în domeniul adicţiilor de substanţe (alcool, substanţe interzise, analgezice etc.), a dezvoltat un sistem de tratament al dependenţelor, unic prin modalităţile de abordare terapeutică.

Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu şi în regim rezidenţial. Premiul confirmă recunoaşterea performanţelor deosebite ale colectivului condus de Alina Ciupercovici, în domeniul inovaţiei în psihoterapia adicţiilor.

În cadrul galei,Alina Ciupercovici a transmis: „Mulţumesc Revistei <Avantaje> pentru această nominalizare şi acest premiu, sunt nespus de fericită că am câştigat. Felicit toate doamnele nominalizate la acest premiu, înseamnă recunoaştere faţă de profesionalism, de responsabilitate şi de feminitate, în acelaşi timp. Acest premiu este o confirmare a valorii unei munci de peste 10 ani în domeniul adicţiilor de substanţe, un sistem integrat care durează între 8-12 luni, în care un pacient poate primi tratament medicamentos şi psihoterapeutic atât în regim ambulatoriu, cât şi în regim rezidenţial integrat. Este şi o recunoaştere a nevoii de tratament integrat pentru cei care suferă de diferite dependenţe, graţie acestui premiu putem să le arătăm celor afectaţi, cât şi familiilor acestora, că există soluţii, că există tratament, că există o speranţăcare poate fi dovedită. Dedic acest premiu şi echipei mele, formată din coordonator medical, terapeut sportiv, medic psihiatru, psiholog clinician şi psihoterapeut. Dorim să le transmitem persoanelor care trec pragul ALIAT Suceava că propunem o altă abordare, apropiată de nevoi, de dorinţe şi de cauze. Întotdeauna am lucrat împreună cu pacientul şi familia acestuia, personalizat, aproape de pacient. Pentru noi, terapia continuă şi dincolo de uşile cabinetului. Nominalizarea, şi mai ales acest premiu mă obligă şi ne obligă pe noi, ca echipă, să continuăm, prin modalităţile de abordare terapeutică, să milităm prin activitatea noastră pentru anularea tabuului dependenţelor în practica medicală din România”.

Procesul de votare pentru desemnarea câştigătoarelor a început pe 18 ianuarie 2017, pe site-ul www.avantaje.ro, şi s-a încheiat pe data de 17 martie.

100 de cazuri de adicţii, tratate la Suceava

Potrivit unui comunicat de presă remis de reprezentanţii clinicii, prin dezvoltarea unui sistem de tratament al dependenţelor unic prin modalităţile de abordare terapeutică curajoasă şi asumată, echipa ALIAT Suceava a luptat pentru demitizarea tabuului dependenţelor în practica medicală din România şi în percepţia publică deopotrivă.

În doar un an de la înfiinţare, ALIAT Suceava a înregistrat 100 de cazuri de recuperare în cazul pacienţilor care erau dependenţi de alcool, substanţe interzise, analgezice etc., şi oferă peste 150 de servicii specializate lunar.

Specificul tratamentului rezidenţial este îmbinarea tratamentului ambulatoriu cu cel rezidenţial intens şi o post-cură complexă de 8 luni – un an. Un alt element de noutate este combinarea terapiilor în tratamentul rezidenţial.

Despre autori

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

clinica-aliat-suceava.ro aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie.

Vă putem ajuta?

Contactaţi direct clinica